Test je site gratis met Website Grader

Wil je weten hoe goed je website is? Presteert je website slecht en wil je weten waarom? Wellicht handig om eens gebruik te maken van deze gratis tool.

Hij heet Website Grader en je kunt er komen door hier te klikken.

Vul de URL (het adres) van je website in en Webgrader gaat voor je aan de slag. Er wordt gekeken naar een aantal belangrijke aspecten die ook voor zoekmachines zwaar wegen. Denk aan performance oftewel de snelheid, de grootte van je webpagina, de laadtijd etc. etc. Ook wordt gekeken of je website geschikt is voor mobiele gebruikers.

Op basis van de scan krijg je een score van maximaal 100. Leuk om even te proberen. Deze site scoort 97 uit 100  trouwens, ja ook wij zijn niet perfect.

De informatie die je krijgt van Website Grader kun je gebruiken om aanpassingen te doen aan je website of je hosting. Wij spreken namelijk best vaak ondernemers die begonnen zijn met een simpele standaard webdesign oplossing voor een vast bedrag in de maand waarbij je alleen maar wat tekst en plaatjes hoeft te uploaden. De resultaten zijn dan bijna altijd rampzalig. Je website zal dan nooit goed gaan presteren. Waarom niet? Dat komt omdat niet geoptimaliseerde plaatjes en teksten vaak meer kwaad dan goed. Zulke website zijn zijn geen visitekaartje voor je bedrijf.

Wanneer je website niet presteert kun je zelf al best wat zaken doen. Denk aan de Titels en beschrijvingen van je website pagina’s (snippets), de grootte van je webpagina en de plaatjes.

Foto’s op je website

snelste-webhostingFoto’s en plaatjes op je webpagina’s verdienen speciale aandacht. Heb je een webpagina met 4 foto’s die niet geoptimaliseerd zijn en is je website zo gemaakt dat er op de achtergrond 4 grote foto’s met een heel ander formaat geladen moeten worden dan op je pagina zelf? Dan heb je een probleem. De site zal dan heel langzaam laden vooral via een mobiel apparaat.  Zorg altijd dat de plaatjes op je website geupload zijn in het juiste formaat en de juiste grootte hebben. Zorg ook dat ieder plaatje een “alt-text” en een beschrijving heeft. Zoekmachines kunnen namelijk geen plaatjes interpreteren. Wanneer foto’s in het verkeerde formaat geupload zijn moet de webbrowser de plaatjes eerst inlezen in de originele grootte, dan omzetten naar het juiste formaat en dan pas kan de gebruiker de plaatjes zien. Kortom, met 4 grote foto’s van 2 Megabyte op je site wordt je pagina al bijna ontoegankelijk. De laadtijd van je pagina zal je niet blij maken en ook je Google ranking leidt er onder.

Duurt laden op een mobiel apparaat meer dan 5 seconden en dan ben je de meeste bezoekers al kwijt. Dat is jammer en vaak de reden dat websites niet presteren. Maar ook het aantal acties/verzoeken dat je webpagina doet en de snelheid van de server van je webhost spelen een belangrijke rol.

Kortom, probeer Webgrader uit en optimaliseer de zaken waarop je onvoldoende scoort. Heb je behoefte aan razendsnelle hosting of andere hulp nodig, neem dan ook eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten om samen naar je website te kijken.

Wanneer je tot de conclusie komt dat je website qua tekst wel OK is, maar qua “look and feel” niet meer van deze tijd is. te  langzaam of gewoon aan een opfrisbeurt toe is, maak dan eens een afspraak met ons om samen naar je website te kijken. Met onze razendsnelle hosting en innovatief design kunnen we vaak binnen een week al belangrijke aanpassingen doen aan je website waardoor deze beter gaat scoren en fijner in het gebruik wordt.

Je website optimaliseren?

Menu